Framgångar på två nya distanser

Efter en längre period som skuggats av influensa och eventuellt överansträngning såg det idag ut som om kurvan äntligen vänt och det igen börjar gå bättre för Emilie i tävlingsbassängen.

Emilie deltog i fyra olika grenar i Pitkäperjantain uinnit (3.4.2015), som hölls i hemmabassängen. Först på agendan var 200 m frisim, där sluttiden blev 02:23.52 (nytt PB). Därefter föjde 200 m bröstsim, som hon nu simmade för första gången. Tekniken såg bra ut och 03:02.91 är ett helt hyfsat resultat, som för in Emilie på en sjätte plats i statistiken för F-13 år. Två timmar senare simmade hon sedan 800 m fritt på tiden 10:32.45. Hennes personliga rekord är från SFI-mästerskapen på Åland, där hon simmade 10:06.39 (= 10:22.39 på långbana).

När klockan närmade sig 20.00 på kvällen var det äntligen dags för den sista grenen: 200 m fjäril. Tränarna hade i tur och ordning frågat om Emilie verkligen vill simma fjäril eller om hon skulle avstå, eftersom hon redan hade avverkat tre tunga sträckor och dessutom inte mått så bra på sistone. Men, inga övertalningsförsök lyckades, vilket kanske var bra för det här visade sig bli dagens höjdpunkt. När Emilie slog händerna i tidtagningspanelen stannade klockan på 02:49.73, vilket är den tredje bästa tiden för F-13 år. Vilken överraskning och vilket trevligt slut på dagen!

Ett stort grattis till dig, Emilie. Otroligt fina prestationer på både 200 m bröstsim och 200 m fjärilsim, som du simmade för första gången idag! Det här bådar gott inför sommarens IKM-finaler i Björneborg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s