Den ena tävlingen efter den andra avlöser varandra…

Tre dagar efter hemkomsten från Luxemburg var det igen dags för en tävling. Den här gången Hela-uinnit (15.5.2015) i hemmabassängen i Impivaara. Tävlingarna var tidigarelagda pga det stora antalet deltagare och beräknades avslutas först sent på kvällen. På hemmafronten gällde det att planera dagsprogrammet väl: plocka fram mellanmål, räkna ut när lunchen skulle stå färdigdukad på bordet, så att den inte skulle komma alltför nära inpå följande tävlingsgren etc.

Dagen var minst sagt krävande. Den inleddes med 100 m ryggsim, som Emilie vann suveränt på tiden 1:09.81, i klassen 13 år och uppåt. En halv timme senare simmade hon 200 m frisim, där tiden blev rätt så anspråkslös (2:32.12) pga den knappa återhämtningstiden. Betydligt bättre gick det på sträckan 200 m ryggsim, där tiden 2:34.15 räckte till en vinst i klassen F-15 år.

Efter en snabb sväng hem och en 15-minuter power nap inleddes kvällsprogrammet kl. 16.00 med 400 m medley. Tiden 5:46.77 hör inte till de bästa, men är mer än väl godkänd med beaktande av förhållandena och dagen i sin helhet. De sista krafterna gick sedan åt till 200 m medley, där klockan stannade på 2:40.31. Det här räckte till ett silver i klassen F15. Vann gjorde den ett år äldre Mila Manner från Nokian Pyry på 2:37.46.

Den stora frågan efter dagens pärs var: Hur ska hon orka med ett SFI-mästerskap efter endast en dags vila?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s