SFSI mästerskap och simkampen mot Stockholm

Senaste fredag 18.9.2015 hölls SFSI mästerskapen i simning i Impivaara simhall i Åbo. Tävlingarna simmades på 25 m banan och Emilie deltog i tre sträckor i klassen Flickor B (dvs. åk 7-9). Tävlingarna gick bra och det blev lika många medaljer som starter: brons i 50 m bröstsim och 50 m frisim samt guld i 50 m ryggsim.

Dagen därpå bar det sedan iväg till Åland och Godby, där SFI (med ett delvis reducerat lag) tävlade mot Stockholms simförbund. Stockholm segrade i simkampen, som var den nionde i ordningen.

Emilie representerade SFI i gruppen yngre flickor, dvs. flickor födda 2001-2002. Två simmare per åldersklass och “land” tävlade mot varandra. Emilie kämpade om poäng för SFI i 200 m ryggsim, 100 m ryggsim och 400 m medley. Dessutom deltog hon i 4 x 100 m frisim, 4 x 100 m medley samt 16 x 50 m medley. Ett tufft program fördelat på två tävlingspass, där grenarna avlöste varandra i snabb takt.

Såväl SFSI mästerskapen som simkampen visar att träningen är på rätt väg och i t.ex. ryggsim var de finska flickorna helt överlägsna. Emilies tider var 2.25.78 och 1.06.48 på 200 resp. 100 m ryggsim, som gav henne en andra placering strax efter den ett år äldre Vilma Oura.

Till de mera positiva överraskningarna kan man räkna resultatet på 100 m frisim, som den “flygande starten” till trots, skulle ha varit PB om tiden 1.01.54 simmats i en individuell gren i stället för i stafetten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s