FM och JFM som förberedelse inför IKM

Med endast en vecka kvar till höstens stora tävling, ålderklassmästerskapen (IKM) i Seinäjoki, deltog Emilie i JFM/FM i Esbovikens simhall 20-22.11.2015. På agendan fanns 50, 100 och 200 m ryggsim. Dessutom simmade hon i två stafetter. Avsikten var inte att delta i JFM/FM för tävlingens skull, utan för att få en möjlighet till bra träning inför IKM, eftersom Emilie haft vissa svårigheter med att få upp rätt tävlingsfart på träningarna.

Den första tävlingsdagen simmade hon 100 m ryggsim och plockade sin första föreningspoäng någonsin i JFM-sammanhang i.o.m. att hon blev 8:e bland juniorerna. Vinnaren var ingen annan än Lotta Upanne f. 1998. Emilies tid räckte till en 15:e plats i de vuxnas uttagningar, vilket gav en plats i B-finalen, som simmades på kvällen. Där slutade Emilie på en fin 16:e plats, och vinnaren var Finlands för närvarande bästa ryggsimmare Mimosa Jallow.

I 200m ryggsim slutade Emilie på en fin 12:e plats i ungdomsklassen och klarade sig vidare till B-finalen, men med IKM veckan därpå avstod hon från att delta i finalen.

I söndagens 50m ryggsim placerade hon sig på en 14:e plats bland juniorerna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s