Sparkande lätt?

Julen är förbi och träningarna har kommit igång på nytt. När andra fortfarande smälte julskinkan och firade mellandagarna började träningarna för IKU 1-gruppen med två pass om dagen. Att inledningen var tuff syntes mer än tydligt. Emilie missade ett morgonpass, men ack, vad skönt det var, att få sova 12 timmar i sträck!

Det som kanske också har tärt på krafterna är vissa hälsoproblem, men efter att ha genomgått grundliga läkarundersökningar i december och början av januari har alla farhågor undanröjts och nu är det bara att lägga alla bekymmer bakom sig och ta en ny start. Ett nytt år medför ju nya möjligheter och nya satsningar!

Huvudtemat för januari är sparkar och dagens morgonpass hade som huvudserie 10 x 200m sparkar (med och utan simfenor). På eftermiddagen följde sedan en huvudserie bestående av 3 x (125+75+50+35+25), eget val, vilket betyder att simmarna själva fick välja simsätt. Den första sträckan 125 m simmades med 2:ans fart, den följande (75 m) med 3:ans, 50m med 3+:ans och 35m med 4:ans fart. Den sista sträckan, 25 m, simmades sedan med max fart.

Dagen innan bestod huvudserien av 16 x 50, 8 x 50, 4 x 50, 2 x 50, där det gällde att hålla en medelfart utan fenor. Därpå följde ännu 10 x 50 sparkar max, dvs. 10 x 50 m enbart sparkar (utan några hjälpmedel) och med max fart. Att en och annan muskel känns spänd är kanske förståeligt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s