En dos av frisk luft

Frisk luft och simning är två saker som sällan möts; åtminstone inte i Finland där största delen av träningarna sker inomhus. Tack vare skolans vintersportdag, som ordnades senaste fredag (5.2.2016) på självaste Runebergsdagen, tillbringade Emilie nästan fem timmar utomhus och hennes spontana kommentar i bilen hem var: “Det var riktigt skönt att vara utomhus.” Enligt egen utsago skidaIMG-20160207-WA0001de hon närmare 25 km på skidspåret som slingrade sig i närheten av Impivaara simhall.

Frisk luft – det behövs sannerligen, men hur ofta är det egentligen som simmarna har möjlighet att inandas ren, frisk luft? De tillbringar en stor del av dagen inomhus; antingen i skolan, hemma eller i simhallen, där lungorna för det mesta utsätts för ångorna av olika kemikaliecocktails. Ju smutsigare vattnet är, desto mera kemikalier tillförs bassängerna.

Efter skidningen följde fredagsträningen, som lyckligtvis var av det lättare slaget. Detsamma gällde inte på lördagen, där morgonpasset med huvudprogrammet 20 x 100 m (VK-MK 2-3) följdes av ett träningspass i Combat Arena. På eftermiddagen bestod huvudpasset av 60 x 25 m fullt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s