JFM/FM 24-28.3.2016

På onsdagen (23.3.2016) steg Emilie tillsammans med sin tränare och några andra simmare från ÅSK på tåget till Böle för att under de fem följande dagarna delta i junior FM och FM i simning på lång bana. FM-tävlingarna hölls i år i Backasbrinkens simhall, som kanske är mera känd under namnet Mäkelärinteen uimahalli. Emilie deltog i alla tre sträckorna i ryggsim, i två stafetter och i 200 m medley. I ryggsimmet var målet att nå en finalplats i damklassen och en så bra placering som möjligt i 17-årsklassen.

Trots att det har gått endast två och en halv vecka sedan Berlin-resan hann Emilie med en rejäl flunsa och nästäppa däremellan. I stället för att förbereda sig inför FM blev det vila i dagarna tre, och då varken vitaminer eller nässpray hade någon större effekt prövade hon till sist på ett traditionellt ångbad. Vad som sist och slutligen hjälpte är svårt att säga, men ännu i början av veckan var hon tvungen att hålla tillbaka med träningen. Hälsan är i alla fall viktigare än enstaka tävlingar!

Med beaktande av att Emilie igen drabbades av flunsa och dessutom fick veta att hon lider av lindrig allergi var helgens resultat helt tillfredsställande.

På 50m ryggsim simmade hon i mål på 00:30,69, som är endast några hundradels sekunder sämre än hennes personbästa från Berlin. Tiden räckte till en 7:de plast i juniorklassen och dessutom till en plast i damernas B-final, där hon slutligen blev 6:e på tiden 00:30.94.

På fredagen stod 200m ryggsim på programmet och där slutade Emilie 6:e i juniorklassen på tiden 02:07.50, som också gav henne en finalplats i damklassen. På kvällen förbättrade Emilie tiden till 02:26.30, som också var den bästa tiden i B-finalen.

I 100m ryggsim slutade hon på en 6:e plast i juniorklassen (01:06.97) och vann B-finalen med tiden 01:06.53.

FM-tävlingarna avslutades idag för Emilies del med 200m medley på tiden 02:34.69, som är endast ett par sekunder sämre än hennes rekord från februari i år.

Det som ännu kan noteras är Emilies insats i 4 x 100m medley, där laget låg på en hedersam fjärde plats efter att Emilie hade inlett på 01:06.41 i ryggsim. Slutplaceringen blev sjunde (av totalt 19 deltagande lag). I ÅSK:s första lag simmade förutom Emilie, Iida Reini, Merina Suoranta och Roosa Mört.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s